Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Üzletszabályzat

Ön mint felhasználó a www.leandercsodak.eoldal.hu URL alatt elérhető webáruház (Honlap) használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbi szerződési és szállítási feltételeket:

1. Üzemeltető adatai

 • Név: Leanderbolt - Hámori Mariann őstermelő
 • Székhely/Lakcím: 2476 Pázmánd, Szőlőhegy Külterület  Magyarország
 • Telephely: 2476 Pázmánd, Szőlőhegy Külterület  Magyarország
 • Levelezési cím: 2476 Pázmánd, Szőlőhegy Külterület  Magyarország
 • Bankszámlaszám: 11773425  83635874  00000000
   
 • Kizárólag a saját kertünkben termesztett őstermelői tevékenységből származó növények vannak kínálva e webhelyen.
   
 • Nyilvántartó hatóság és nyilvántartásba vételi szám:

  Fejér Megyei Kormányhivatal
  Kamarai nyilvántartási szám: S247600362585
  Adószám: 76275870-1-27

 • Tevékenység gyakorlásának hatósági engedély száma, engedélyező hatóság:

  Fejér Megyei Kormányhivatal
  Falugazdász
  Kamarai nyilvántartási szám: S2476003625

 • E-mail: hamorimariann@gmail.com
 • Telefon: csak e-mailben

 

2. Vásárlás, szerződés

Tájékoztatás a 2001. évi CVIII. törvény, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) Kormány rendelet rendelkezései szerint:

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található grafikai és szoftveres megoldások, számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal, vagy annak bármely része módosítható. A weboldalról és annak adatbázisából bármilyen fotót, szöveges anyagot átvenni a jogtulajdonos írásos hozzájárulása esetén is csak a  weboldalra való hivatkozással, forrás feltüntetésével lehet

A jogtulajdonos: Hámori Mariann őstermelő

 

A honlap használata:

Regisztráció

Vásárlásra lehetőség van regisztrációval, melynek során a kézbesítés zavartalansága érdekében meg kell adnia vezeték és keresztnevét, e-mail címét, a telefonszámát (futárnak kell) egy választott felhasználónevet és egy jelszót. Az Üzemeltető a regisztrációról e-mailben aktiváló linket küld Önnek, amelynek segítségével véglegesítheti regisztrációját. Sikeres regisztrációt követően Ön bejelentkezhet a Honlapon, ezt követően pedig elkezdheti a rendelést. A Honlapra történő belépést követően Ön jogosult felhasználói adatait bármikor módosítani illetve kiegészíteni a „Beállítások” menüpont alatt és a rendelés során.

A regisztrációja törlését az Üzemeltetőnek írt kérelemmel kezdeményezheti. Az Ön felhasználói adatainak Üzemeltető általi törlését követően eltávolításra kerülnek a rendszerből, az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód. A szolgáltató a regisztrációt követően a hatályos jogszabályokkal és a jelen Üzletszabályzat adatvédelmi rendelkezésekkel összhangban kezeli az Ön adatait.

1.)Termék kiválasztása

A termék kiválasztásához és a bevásárlókosár létrehozásához nem szükséges belépnie vagy regisztrálnia. Ön akár rendelkezik regisztrációval, akár nem, válogathat a termékek között. Az egyes termékek oldalán találhat a termékekhez kapcsolódóan bővebb információt, adott esetben termékleírást, és láthatja a termék nettó és bruttó (vastagon) árát, itt választhatja ki a megrendelni kívánt darabszámot (az alapértelmezett darabszám 1 db). Az Üzemeltető korlátozhatja, hogy egyes termékekre egyszerre mekkora mennyiségben adható le rendelés.

A kiválasztott terméket a „Kosárba teszem” gombra kattintva helyezheti a „Bevásárlókosár”-ba. Bármely navigációs menüpontra kattintva folytathatja a keresést és létrehozhatja az Ön által megrendelni kívánt termékek listáját vagy megkezdheti a rendelés véglegesítését, amely három lépésből áll.

Bevásárlókosár:

A „Bevásárlókosár” gombra kattintva láthatja a megrendelni kívánt termék megnevezését, az egységárát, a rendelt mennyiséget, az összesített bruttó árat termékenként, az esetleges kedvezményt, az összes rendelendő tétel bruttó végösszegét. A rendelési mennyiséget a termék sorában tudja módosítani. A „Kosár ürítése” gombra kattintva a kosár teljes tartalmát tudja törölni, míg az egyes termékek mellett található négyzet pipálásával és a „Kijelöltek törlése” gombra kattintva több terméket, a sorok végén található X-re kattintva pedig az egyes termékeket távolíthatja el a kosárból.

Fizetési és szállítási mód kiválasztása:

A „Bevásárlókosár” oldalán választhatja ki a fizetési és szállítási módot. A kiválasztott mód mellett láthatja a fizetési illetve szállítási móddal kapcsolatos fizetendő pluszköltség(ek)et.
Kérem, hogy megfelelő körültekintéssel válasszon a rendelésének megfelelően szállítási módot. Amennyiben a választott kategória nem megfelelő, akkor e-mailben értesítést és tájékoztatást küldök a Posta szállítási lehetőségeiről.

Vetőmagokat, hajtásokat 100 gramm súlyig:  buborékos borítékban ajánlott, regisztrált feladással küldök. Ennek postai díja: 450.-Ft

Növény-csemetéket max 4 db-ig: 2 Kg-os súlykategóriában,1.190.-Ft a Posta kézbesítési díja.

Növény-csemetéket max 8 db-ig: 5 Kg-os súlykategóriában,1.390.-Ft a Posta kézbesítési díja.

Növény-csemetéket max 12-15 db-ig: 10 Kg-os súlykategóriában,1.490.-Ft a Posta kézbesítési díja. Ez fölött már a növények sérülésmentes küldése érdekében 2 db csomagban kell csomagolni, erről egyeztetünk!

Az Őstermelői nyugtát a csomagban, a termék mellé csatoltan küldöm!

2. lépés

Adatbevitel:

A „Folytatás” gombra kattintva éri el azt az oldalt, ahol második lépésként meg tudja adni felhasználói, számlázási és szállítási adatait.

Ezen a ponton, amennyiben rendelkezik regisztrációval, be tud jelentkezni, és ha korábban nem töltötte ki, meg kell adnia telefonszámát, amennyiben nem természetes személyként vásárol, akkor a cég vagy szervezet nevét, azonosítóját (cégjegyzékszám, nyilvántartási szám), adószámát; számlázási címét (közterület, település, irányítószám), szállítási címét (közterület, település, irányítószám). Regisztrált felhasználók esetén a rendszer automatikusan kitölti a korábban megadott adatokkal a rendelési felületet.

Amennyiben nincs regisztrációja, az alábbi adatok megadása kötelező rendelése leadásához: vezeték- és keresztnév, e-mail cím, telefonszám; amennyiben nem természetes személyként vásárol a cég vagy szervezet neve, azonosítója (cégjegyzékszám, nyilvántartási szám), adószáma; számlázási cím (közterület, település, irányítószám), szállítási cím (közterület, település, irányítószám).

3. lépés

Adatbeviteli hibák javítása:

A böngésző vissza gombjával visszatérhet az 1. lépéshez, a „Bevásárlókosár” felületére, és módosíthatja kosara tartalmát, a szállítási és fizetési módot. A „Megrendelések összesítése” gombra kattintva pedig a megrendelést véglegesítő felületre, a 3. lépéshez juthat.

Az összesítő oldalon láthatja a megrendelt termékeket, azok egységárát, a rendelt mennyiséget, a bruttó összesített árat, a fizetéssel, szállítással kapcsolatos költségeket, az esetleges engedményt és a minden költséget tartalmazó fizetendő bruttó végösszeget, számlázási és szállítási nevét és címét, valamint email-címét és telefonszámát. Ezen a ponton lehetősége van a böngésző vissza gombjával visszatérni a 2. lépéshez és módosítani felhasználói, számlázási és szállítási adatait.

Megrendelés:

Rendelését a képen látható CAPTCHA kód megadásával és a „Rendelés” gombra kattintva véglegesítheti. Amennyiben a CAPCTHA nem jól olvasható, az „A képen látható kód meghallgatása” menüvel indítva meg is hallgathatja azt.

Visszaigazolás:

Az elküldött rendelési ajánlat megérkezéséről egy automatikus visszaigazoló levél érkezik az Ön e-mail címére, amely tartalmazza a megrendelés adatait. A visszaigazolás legkésőbb az ajánlat megérkezését követő 48 órán belül megérkezik a megadott e-mail címre. Egyeztetést kezdeményezek a lehetséges, önnek megfelelő postázási időpont (nap) tekintetében.

Amennyiben a visszaigazolás az ajánlat megérkezésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg Önhöz, vagy az Üzemeltető nem fogadja el az Ön ajánlatát, az ajánlat tartalma a továbbiakban nem köti Önt.

 

 

Rendeléstől való elállás, visszamondás joga:

A fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban biztosított jogát az erre vonatkozó egyértelmű írásos nyilatkozat útján gyakorolhatja az alábbi címre megküldéssel emailben:  

hamorimariann@gmail.com

 

Teljesítési határidő

A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított legfeljebb 14 nap. Igyekszem a rendelővel egyeztetni és a kérésnek megfelelő napra postázni a megrendelt terméket! A megrendelést követően legfeljebb két hétig áll módomban a termékek őrzése, tárolása. Amennyiben nem egyenlíti ki megrendelést követő 8 napon belül a vételárat a rendelését törlöm, és ezzel Ön tudomásul veszi, hogy ezzel az Eladó a kártérítési felelősségét kifejezetten kizárja.

Az Őstermelői nyugtát a csomagban, a termék mellé csatoltan küldöm!

 

Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) jelentik. 

Az adatkezelés célja: A telefonszáma és a megrendelő postai címe az MPL futárnak kell a csomagok kézbesítéséhez!

Nem gyűjtöm a rendelőim adatait és nem adom át azokat harmadik személynek sem!

 

 

 

 

 

 

 

3. Árak

A termék/szolgáltatás mellett feltüntetett árak a végleges eladási árak. Őstermelőként nem vagyok áfa-alany. A termékek vételára ugyanakkor nem tartalmazza a kiszállítás költségét és az egyéb járulékos költségeket, amelyek azonban a rendelést összesítő oldalon feltüntetésre kerülnek.

4. Szállítási határidő és feltételek

A szállítás lehetséges napjáról egyeztetést kezdeményezek a vevővel e-mailben. Munkahelyi címre is kérhető a csomag. 

Csak vetőmagok rendelése esetén:  ajánlott levélben buborékos bélésű borítékban küldöm a vetőmagokat az őstermelői nyugtámmal együtt. Költsége: 450 .-Ft

Növények rendelése esetén a rendelt darabszám határozza meg a csomag súlyát, amely kategóriát a szállítási módoknál a vevő kiválaszthatja.

 

5. Fizetési feltételek


Fizetési mód: kizárólag előreutalással! A kiválasztott termék árához hozzáadódik a hivatalos postai díjszabás szállítási költsége.
(A csomagolási költséget átvállaltam. )


A kiválasztott termékeket postai úton juttatom el a rendelőnek, ehhez az MPL Futárszolgálat munkáját veszem igénybe. 

 

6. Elállás, termékcsere

 

Rendeléstől való elállás joga:

A fogyasztó a 17/1999. (II.5) Kormány rendelet valamint a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban biztosított jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolhatja az alábbi címre megküldéssel emailben:  

hamorimariann@gmail.com

7. Jótállás, szavatosság

A 151/2003 (IX.22.) számú Kormányrendeletben foglaltak szerint átvételt követő 3 napon belül visszaküldött termék árát visszautalom a vevő részére.

 

8. Felelősség

Garanciáról: bárkinek szívesen készítek még küldés előtt a növényekről fényképet kérésre előzetesen, hogy ne vegyen zsákbamacskát. Ezt kérje tőlem e-mailben előzetesen vagy a rendelés leadásakor, még a postázás előtt, ha igényt tart rá!!!! 

 

9. Panaszügyintézés

A panaszügyintézésnek meg kell felelnie a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény, adott esetben a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet rendelkezéseinek.

Példa:

Ön a termékkel vagy az Üzemeltető tevékenységével kapcsolatos fogyasztói panaszait az alábbi címen érvényesítheti:

 • Név: Leanderbolt - Hámori Mariann őstermelő
 • Levezési cím: 2476 Pázmánd, Szőlőhegy Külterület Magyarország
 • Telefon: hamorimariann@gmail.com (kizárólag írásban)
 • E-mail: hamorimariann@gmail.com

A panaszt az Üzemeletető - a szóbeli panasz kivételével - 30 napon belül email/levél útján válaszolja meg.

10. Egyéb fogyasztói jogérvényesítési lehetőségek

Tájékoztatás az alábbi lehetőségekről: panasztétel az illetékes fogyasztóvédelmi hatóságnál; békéltető testületi eljárás; bírósági eljárás.

11. Adatvédelem

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) jelentik. 

Az adatkezelés célja: A telefonszáma és a megrendelő postai címe az MPL futárnak kell a csomagok kézbesítéséhez! Nem gyűjtöm a rendelőim adatait és nem adom át azokat harmadik személynek sem!

 

A Honlap az eOldal szolgáltatás keretében működik, melyre tekintettel az eOldal adatkezelési tájékoztatója (is) megfelelően irányadó.

 

12. Záró rendelkezések

Irányadó jog: Példa: Jelen Üzletszabályzatra a Magyar Köztársaság jogszabályai, különösen az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CXVIII. törvény és a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény rendelkezései az irányadók.

Üzletszabályzat módosítása: Példa: Az Üzemeltető jogosult jelen Üzletszabályzatot a Felhasználók előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Honlap első használata alkalmával válnak hatályossá Önnel szemben, az ezt követő megrendelésekre vonatkozóan.

 

Érvényeség kezdete: 2018.02.25